Select your language

Säätöjen etsintää.

20.-21.-2011

Tarkoituksena oli löytää 2-loviseen vaihtopaikka kohdalleen samalla tutkia, mikä pitää lämmöt koholla (>120C). Myös Ruuveja on kiristelty ja välitykset vaihdetty Bell 13 / Clutch 52 = 4.00. Ensimmisenä esteeksi tuli tulpan rikkontuminen. HPI R4 kärähti ja muun merkkinen Samalla merkinnällä ollut tulppa oli vajaa, joten uutta kehiin. Tilalle ORION Standard glow 5. Aika hyvä, mutta lämpörajan haku aika tarkkaa. Millin liikkellä nousee lämmöt melkein 140C tai rikkaamlla juuri yli 100C. No mennään turvallisesti hieman rikkaalla. Tosin homma aiheuttaa, että hetken tyhjäkäynnin jälkeen tukehtuu.. varmaa nvoisi tässä tapauksessa laihentaa tyhjäkäyntiä.

Takaisin laatikon kimppuun... 

Kakkosvaihteen ruuvin säätövara on 6 täyttä kierrosta pohjasta vastapäivään. Toisesta laatikosta apinoin, että hyvä asetus olisi 3.75 kierrosta pohjasta. Normaalihan on ylhäältä 1.5k, eli 4.5k pohjasta. Pikkuhiljaa kokeilemalla pääsin lähemmäksi, mutta ilta päättyi ajan loppumisen ja toisaalta myös oikean takapyörän jumittumiseen. Extra HD vetari oli päässyt pois kupistaan ja syönyt ulomman pään kupin säköksi. Ei kiva. Syynkin tiedän, ihan oma. Molemmissa päissä koiranluuta oli O-renkaat... Itse asiassa sama ongelma oli aijemmin edessä, mutta olin näköjään korjannut senkin. Korjaus on siis: n. 9x6x2mm läpivientikumit sisäpäihin O-renkaan tilalle. Läpivientikumissa kun ei ole reikää se ei mene mutturalle eikä sii mahdu siitä urasta vääriin paikkoihin.

22.12.2011

Päivä alkoi eilisen vaurioiden korjauksilla. Ja vaihteen löysäämisellä 1/4 kierrosta. Koneet käyntiin ja koeajolle. Taas Takaratas jumiin... Ja varikolle. Nyt menee kyllä nuo ulkokupit vaihtoon....

Remontti alkoi sitten pienellä pintavauriolla, eli navan mutteria avatessa (tietenkin sähkökoneella) sormi jäi kääntöpään ja navan väliin. Tuloksena siis asentajan paikkailu. Ja maalarin teippiä ei missään, Talouspaperi hulahti varsin äkkiä punaiseksi ja lumestakaan ei paljon apua ollut.

Saatiin asentaja kasaan rautalangalla ja homma jatkuu. Eli siis vakio-vetopäät apikalleen ja ne kuuluisat läpivientikumit joka nurkkaan. Nyt ei ole turhia välyksiä vetareissa. Koeajolla jostain syystä nyt kakkonen hyppää päälle jo varsin varhain joten puoli kierrosta takaisin ja uudet yritykset. Nyt ei meinaa vaihtaa sitten ollenkaan. Tai ainakin meillä loppuu jo ajoalue, ennen kuin rakkine ehtii vaihtaa. Taas 1/4 kierros löysää. Nyt vaihtaa, niin että keula pomppaa, eli väntöä kyllä riittää. Käänsin vielä 1/8 tiukemmalle, joten lopputulos on jotakuinkin. 4.25 kierrosta pohjasta. Viimeisellä testilenkillä osui tankin panssari sen verran johonkin, että putosi pois. Tarvitsee vääntää uusi, kun sopiva alumiinin kappale sattuu käsiin. Säätämiseen meni ainetta jokseenkin 3 tankkauspullollista, eli n. 1.2-1.5 litraa ja yksi tulppa. Taisi tulppa-avainkin kärsiä. Sitä ei todellakaan ole tarkoitettu pyörän napojen tiukkaamiseen. Toivottavasti pukki tuo uusia työkaluja, ja ennen kaikkea sitä maalarinteppiä.