Tässäpä ohje Reaverse-lenkkareihin. Reaverse Ohje Varoituksen sana: Tämä ohje ei ole täydellinen. Siitä puuttuu jotain ratkisevia ohjeita joita pitää ehkä etsiä jostain muista lähteistä. Itse olen joutunut etsimään ohjeet silmukoiden luomiseen, oikeaan sekä nurjaan silmukkaan. Joustin meni ohi, tai sitä ei ehkä mainittu, vaikka vaadittiin. Eli tääkin on vaan "another day at the office". 

Ostin tennareita varten neljä kelaa 150g mustaa (099) ja kaksi kelaa 150g valkoista (011) Seven brothers lankaa, sekä 3mm kalistimet. Syksyllä aion kirjoitta joulupukille josko toisi myös 3.5mm kalikat ja kolmos kokoisen väkäsen. Nämä siis investoidaan jos pääsen sinne asti ohjeessa.

Loput ohjeet voitte tekin etsiä Youtubesta, niin kun kaikki muutkin.

Itse aloitin sukkien luomisen Novitan sivuilta. Siellä kerrottiin miten luodaan silmukoita puiloille. Siitä minäkin aloitin. Tässä vielä suorat linkit ohjeisiin joilla pääsee ensimmäiset kymmenen riviä:

Nämä ohjeet on kyllä muuten hyviä, mutta en muista niistä mitään mutta kun opettajan nimen. Ja sitäkään en osaa kirjoittaa... Luin ohjetta sen verran että mut olikin jo huijattu tekemään joustinta. Seuraavksi pitänee opetella joku ylivetokavennus. No huominen on huomenna ja ei mennä niihin enen kuin pystyy ilman kielen solmuun menemistä tekemään 2o,[1n,1o]x6.

Ketjut 420

\r\n

eturatas 14t Poori 17mm

Takaratas 48t

\r\n

 

\r\n

Jarrulevyt 3mm paksut

\r\n

Etunapa 85mm

\r\n

Takanapa halkaisija 130 mm
Hamamskehän kiinnitys 4 *65mm

Huolto-ohjelma

Öljynvaihto:

Öjyn vaihtoväli 3-5h Api-sg 10w-40 tai 15w-50

110cc;n ohjekirjassa taas kerrotaan että api-luokan pitää olla API-laatuluokituksen mukainen bensiinimoottoriöljy
 Class SAE15W/40-SE tai Class SE, SF, SC.

\r\n

Kaasarin säädöt:

\r\n

Pystysuoraan alin on tyhjäkäynnin seosruuvi

\r\n

Ilmanputsarin puolella on olevinaan seosruuvi. Vielä ei vaikutukset ole ilmenneet. Keskellä kaikkea on Tyhjäkäyntiruuvi. TÄllähetkellä ainakin tarvitsee olla aika tiukalla. Liekkö johtuu muoviprikan poistosta.

\r\n

VAihtoehtoinen virikaasari vois olla mikuni 22mm

\r\n

Sytytystulppa:

\r\n

NGK C7HSA tai NGK DPR7EA-9 

\r\n

Ilmanputsari:

Ilmanputsaria EI SAA käsitellä tavallisella öljyllä, vaan sen pitää olla ilmanputsariöljyä.
Moottoriöljy ei sitkostu joten se päästää pölyä koneeseen ja samasta syystä se ei pysy suodattimessa.

Venttilivälyksen säätö:

\r\n

"Irrota molemmat venttiilikotelossa olevat säätökorkit."

\r\n

Venttiilien säädöstä, ohjekirja sano että 0,1mm pitäs olla välykset, niillä nakutti niin vitusti. Laitoin 0,05mm ja vieläkin tikittää kuin kello? Liekkö tuosta haittaa on, saako tuota tikitystä edes kokonaan pois? Ja muuten en nähnyt mitään T-kirjainta magneeton reiästä vaikka kuinka sitä rullasin, onko se edes siellä? Säädin ne silleen, että ensin rullasin puristustahdin loppuun että molemmat venttiilit ovat "rentoja", ja sitten yksi venttiili kerrallaan säädin kääntämällä magneettoa silleen että toinen on aivan pohjassa.

\r\n

Niissä on vain yksi nokka-akseli jolloin venttiilien painaminen tapahtuu keinuvipujen välityksellä. Eli ota venttiilikoppa irti tai jos siinä on tarkistus tulpat niin ne irti. Pyöritä moottori puristustahdin yläkuolokohtaan. Mittaa rakotulkilla venttiilin ja keinuvivun välinen rako. Jos se on väärä niin avaa lukitusmutteri ja säädä rakoa haluttuun suuntaan.

Venttiilin avautuma määrää koska polttoaine/ilma seos pääsee virtaamaan sylinteriin tai sieltä pois. Eli venttiilit avaa ja sulkee imu- ja pakokanavia sylinterinkannessa. Ja nokka-akseli avaa venttiileitä ja nokka-akselilla on merkittävä osa 4tahti koneen luonteessa.

Renkaat:

\r\n

Eturengas 2.50 x14"
Takarengas 3.00 x 12"

\r\n

Oikea paine löytyy jostain välltä 1 - 2.25 Bar

\r\n

Välitykset:

\r\n

Vakiona 14/48 = 3.428:1, vastaavat ~15/51 ja ~16/55

\r\n

Lisää vääntö = pienempi etu tai isompi taka esim (14/55 = 3.928:1) 48T isompia takarattaita voilaa vaikea löytää, joten 12/48 = 4 tai 13/48 = 3.69

\r\n

Lisää nopeutta = Suurempi etu tai pienempi taka.

\r\n

Vääntää nykyisin jo aika hyvin, joten isompi etunen paikallaan 16-18 piikkinen

\r\n

Stonga:

\r\n

halkaisija 22mm, kiinnikkeiden reikäväli 35mm

\r\n

 Ja täällä me ajellaan

\r\n

{mosmap}