Nykyiset Kiekot:

Nykyiset kiekot ovat pääosin Innovan STAR tai GSTAR muovisia. Olen luopunut monista niin DX- kuin Champion muovien hankinnasta. DX on kyllä hyvä käteen, mutta pitemmän päälle ei kestävä omassa käytössä. Champion muovi olisi kestävä, mutta liian liukas ja kova omaan makuun. Muita kiekkoja täydentämään valintoja ja paikkaamaan pahoja "Off fairway"- tilanteita.

Pro heittäjn varustus voisi olla 7putteria neljää eri mallia, 4-5 midaria 3-4 mallia, 2-3 Fairwayta, 12-15 Driveria 6-9 eri mallia. sanotaan että 25-30 kiekolla pärjää.. 

Driverit:

Valmistaja Muovi Nimi Paino Kuva

Speed Glide Turn Fade

Nopeus Liito Vakaus Feidi

Kuvaus Muuta
Innova STAR Shryke 175g 13 6 -2 2 Helppoheittoinen pituusdraiveri Lujaa heitettynä kääntää alkulennon aikana yli ja liitää pitkälle.  Loppufeidi ei ole hirmuinen eli jää ehkä väylälle. Terniin verrattuna nopeampi ja ylivakaampi. 56m
Innova STAR Boss 175g    13 5 0 3 

Nopea ja vakaa pitkän matkan draiveri. Tällä maksimiavauksia silmälläpitäen suunnitellulla kiekolla David Wiggins Jr. heitti pituusheiton maailmanennätyksen (255 m). Boss on erinomainen kiekkovalinta sekä kämmen- että rystyheittäjille.

Boss on Innovan ensimmäinen nopeusluokan 13 draiveri. Nopeutensa ja vakautensa ansiosta kiekko toimii hyvin kovakätisillä pelaajilla ja vastatuulessa. Kokeneet pelaajat arvostavat kiekon luotettavuutta. Boss kääntää hieman yli suurilla nopeuksilla ja lisää siten heiton pituutta. Ei suositella pelaajille, jotka heittävät alle 90 metriä. Vuoden 2008 Maailmanmestarin, David Feldbergin nimikkokiekko.

Soveltuvuus: Erittäin pitkät draivit, kilpapelaajille.

61m
Innova STAR Destroyer   12 5 -1 3 Destroyereita ei voi olla koskaan liikaa; Paul Mcbeth STAR, Glow Champion, Luster Champion, muutamia mainitakseni. Näitä repussa parikin kappaletta 52m
Discmania ACTIVE Sea Serpent 168g   11 5 -2 2

Monipuolinen pituusdraiveri. Kovaa heitettynä ylikääntävä ja rauhallisesti heitettynä ylivakaa, eli hitaaminen heitettynä kelposti kontrolitava.

45m
Innova Star Starfire 165g   10 4 0 3

Stable distance driver, Headwind drives, Control shots with fade 

Pituusdraiveri, josta irtoaa pehmeää liukua, hieman feidiä sekä ohjailtavuutta.

Starfire on nopea ja luotettava kiekko, joka lentää hyvin suoraan, mutta tiukka feidi lopussa mahdollistaa pitkät s-heitot. Tällä heitetään vastatuuleenkin pitkiä heittoja, koska kovalla heitolla Starfire taipuu aavistuksen yli.

Soveltuvuus: Pitkät draivit, edistyneille ja kilpapelaajille.

 
Latitude64 OPTOLINE Saint 171g 9 7 -1 2 Perus hitaampi driveri jolla hyvät liito-ominaisuudetjolla. Pitäisi pystyä 80-100m heittoihin 56m
Innova DX Valkyrie 150g   9 4 -2 2 Valkyrie on kiekko jota on helppo oppia heittämään ja kevyemmissä painoluokissa se antaa ylimääräisiä metrejä aloitteleville pelaajille. Kovakätisen myötätuulidraiveri. 51m
Innova STAR Valkyrie 175g   9 4 -2 2 Kääntää maltillisesti yli suurilla nopeuksilla ja soveltuu siksi hyzerflip-heittoihin kovakätisille pelaajille. Näitä repussa pari alustasta ja vuodenajasta riippuen.  52m
Innova DX Dragon 156g    8 5 -2 2  Aloitteleville pelaajille. Tämä kiekko antaa myös virheitä anteeksi, sillä se kelluu! 52m
Innova STAR Firebird 175g   9 3 0 4

Upsia varten.

 
Innova STAR Teebird3 168g   8 4 0 2

Yksi tarkimmista ja luotettavimmista väylädraivereista. Suora lentorata, hyvä liuku ja nopeus. Tarkka ja miellyttävän heittää. Monipuolisuus on tässä kiekossa omaa luokkaansa.

Erittäin tehokas “point and shoot” -kiekko lähes kaikille taitotasoille.

Innovan Teebird on instituutio, siitä ei pääse mihinkään. Se on yksi tarkimmista ja luotettavimmista väylädraivereistamme. Suora lentorata, vakaus ja nopeus tekevät Teebirdistä tarkan ja miellyttävän heittää. Monipuolisuus on tässä kiekossa omaa luokkaansa!

Soveltuvuus: Kontrollidraivit, kämmenheitot, edistyneille, kilpapelaajille.

51m
Innova GSTAR Leopard3 162g   7 5 2 1 Paras draiveri, jolla aloittaa frisbeegolf. Hyvä liuku ja alivakaus autaa aloittelijaa. Kokeneemmille pelaajille Leopard sopii rollereihin ja hyzerflip -heittoihin.

Leopard3 on väylädraiveri, joka on erittäin kontrolloitava heti ensiheitosta. Kevyesti heitettynä se lentää suoraan ja kovemmalla vedolla sen saa kääntämään hallitusti yli.

Tämä kiekko sopii bägiin kuin bägiin – Todella monipuolinen kiekko sekä aloittelijoille ja ammattilaisille. Erinomainen valinta myös puhtaan heittotekniikan hioimiseen.

52m
Discmania ACTIVE Fox Spirit 170g   6 4 0 2

Vakaa väylädraiveri, joka tarjoaa luotettavan lentoradan lähes kaikissa olosuhteissa. Lentorata on suora, ja luotettava loppufeidi ohjaa kiekon koriin. Ei juurikaan käännä yli edes kovissa nopeuksissa. Soveltuu hienosti myös kämmenheittoihin.

47m

Midarit

Valmistaja Muovi Nimi Paino Kuva

Speed Glide Turn Fade

Nopeus Liito Vakaus Feidi

Kuvaus Muuta
innova STAR Mako3   5 5 0 0 Tämä tai kissa jos pitää heittää suoraan. Näitä repussa parikin. Kissoja ei yhtään.

STAR Mako3 on Innovan uuden 3-sarjan selvästi aloittelijaystävällisin midari. Hitaammilla nopeuksilla Mako3 on erittäin suoralentoinen midari, jonka loppufeidi on olematon. Kovalla vedolla Mako3 päästää jonkin verran yli, ja se sopiikin oivallisesti pitkiin, oikealle kaartuviin heittoihin.

Mako3 on Innovan suorin midari. Se on siitä erikoinen lähestymiskiekko, että sillä on putterin lento-ominaisuudet, mutta lähestymiskiekon nopeus ja liuku. Erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat suoran ja helppoheittoisen lähestymiskiekon. Mako pitää sille annetun kulman varmasti.

Soveltuvuus: Lähestymiset, lyhyet draivit, aloittelijoille, edistyneille ja kilpapelaajille.

45m
Innova STAR Roc3 178g   5 4 0 3 

Mielluttävän suora lentoratainen ja hallittava myös kovilla nopeuksilla. Silti luotettava loppufeidi. Erittäin monipuolinen ja voidaan käyttää eri tarkoituksiin ikääntyessään. Tarkkuus on omaa luokkaansa, myös vastatuulessa. Jos epäröit kiekkovalintaa, valitse Roc.

Ehdottomasti yksi maailman parhaista midareista, Innovan ROC3, nyt saatavilla myös premium-luokan STAR-muovilla!

ROC3 on profiililtaan virtaviivainen, ja siitä saa erittäin hyvän otteen. Sen lentorata on miellyttävän suora ja hallittava myös kovilla nopeuksilla. Rocin luotettava loppufeidi kiekosta toki kuitenkin löytyy.

Innovan viimeisin versio maailman myydyimmästä midrange-kiekosta, Rocista, kulkee nimellä ROC3.

ROC on ainoa kiekko, jolle on perustettu oma museo! ROC on käsite ja kaikkien lähestymiskiekkojen ja lyhyenmatkojen draiverien äiti. Jos et ole kokeillut ROCia, et ole kokeillut frisbeegolfia. Tämä mahdollisesti maailman suosituin lähestymiskiekko on erittäin monipuolinen, ja sitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin, kun se ikääntyy. Tarkkuus on omaa luokkaansa ja annettu kulma pitää myös vastatuulessa. Jos et ole varma millä kiekolla heittäisit, valitse ROC.

Soveltuvuus: Lähestymiset, lyhyet draivit, edistyneille ja kilpapelaajille.

 
 Innova DX Shark 150g   4 4 0 2  Näitä on pari kappaletta, jos vaikka jollekin tarviitse lainata.   37m
  Innova STAR Shark 176g   4 4 0 2  Erittäin hyvä lähestymiskiekko kaikentasoisille pelaajille. Luotettavat anhyzerit, hyzerit tai suorat heitot onnistuu. Sillä voi jopa putata. Shark tuntuu jopa lyhentävän lähestymisiä nosteen ansiosta.  44m
         

Putterit /lähärit

Valmistaja Muovi Nimi Paino Kuva

Speed Glide Turn Fade

Nopeus Liito Vakaus Feidi

Kuvaus Muuta
Innova DX Wolf 174g   4 3 4 1 Alivakaa lähestymiskiekko joka on suunniteltu keskimatkan hyzerflip-heittoihin. Wolfilla on aloittelijan hyvä opetella anhyzer-heittoja. Sopii myös rollereihin. 35m

STAR Aviar X3 166g

  3 2 0 3

AviarX3 on maailman ylivoimaisesti suosituimman putteriperheen ylivakain jäsen. Tätä ylivakaampaa Aviaria et siis markkinoilta löydä. Se on erinomainen tarkkuustyökalu vasta- ja myötätuulessa, niin rystyltä kuin kämmeneltäkin. Putteihinkin AviarX3 toki sopii, mutta parhaimmillaan se on lähestymisissä ja lyhyissä putteridraiveissa.

AviarX3:n tuntuma on hyvin saman kaltainen kuin alkuvuonna 2017 julkaistussa Aviar3:ssa, mutta sen lentorata on ylivakaampi.

Aviar3 ja AviarX3 ovat perinteistä Aviaria nopeampia ja hieman matalaprofiilisempia putteri, joka on suunniteltu eritoten putteridraiveihin ja lähestymisiin. Ne tarjoavat erittäin luontevan gripin niin puteissa kuin draiveissa sekä rystyltä että kämmeneltä.

Soveltuvuus: Putit, lähestymiset, aloittelijoille, edistyneille ja kilpapelaajille.

42m
Innova DX Aviar3 171g   3 2 0 2  Perinteistä Aviaria nopeampi ja omaa hieman matalamman profiilin. Suoraan lentävä putteri erityisesti draiveihin ja lähestymisiin. 45m
Innova STAR Dart 175g   3 4 0 0  Näitä on pari kappaletta, koska toinen saattaa murjottaa. Suoralentoinen putteri kaikentasoisille pelaajille. Soveltuu pitkiin putteihin ja go-for -heittoihin. Lento-ominaisuudet lähellä Aviar Putteria, mutta hieman pidemmällä liulla. 45m 
Innova STAR Aviar 175g   2 3 0 1 

Monipuolinen ja luotettava kaikissa olosuhteissa. Lentää suoraan ja ikääntyessään alkaa kääntää hitaasti yli. Kaikkine elinkaarivaiheineen erittäin monipuolinen kiekko.

Soveltuvuus: Putit, lähestymiset, aloittelijoille, edistyneille ja kilpapelaajille.

48m 
         

Menneet kiekot

Valmistaja Muovi Nimi Paino Kuva

Speed Glide Turn Fade

Nopeus Liito Vakaus Feidi

Kuvaus Muuta
Innova GSTAR Destroyder 175g   12 5 -1 3 Erittäin nopea ja vakaa pitkän matkan draiveri. Nopeampi ja vakaampi kuin suosittuna pidetty Wraith. Kovaa heittäville ja tuulisiin olosuhteisiin.  
         
Discmania ?? TD "Rush" ??   10 5 -2 1 Monikäyttöinen kiekko. Sopii luontaisen liitonsa ja alivakautensa ansiosta myötätuuliheittoihin ja pitkiin annukoihin sekä rollereihin. Lensi lampeen Jämsässä. Ruttuinen puustokiekko "Rot In Pond" 52m
Innova DX Aviar 146g   2 3 0 1  Monipuolinen ja luotettava kaikissa olosuhteissa. Lentää suoraan ja ikääntyessään alkaa kääntää hitaasti yli. Kaikkine elinkaarivaiheineen erittäin monipuolinen kiekko. Annoin Atelle kun oli omaan käyttöön liian kevyt 41m 
         
         
         

Himokiekot

Valmistaja Muovi Nimi Paino Kuva

Speed Glide Turn Fade

Nopeus Liito Vakaus Feidi

Kuvaus Muuta
Innova GSTAR Boss   13 5 0 3 Nopea ja vakaaa Toimii kovaa heitettynä ja vastatuulessa. Kääntää hieman yli suurilla nopeuksilla ja lisää siten heiton pituutta. Ei suositella pelaajille, jotka heittävät alle 90 metriä.  
Innova STAR Aviar3   3 2 0 2  Todennäköisesti maailman tunnetuin ja myydyin frisbeegolfkiekko, Innovan legendaarinen Aviar, nyt saatavilla huippusuositulla matalalla “3-topilla”.

Aviar3 on perinteistä Aviaria nopeampi ja hieman matalaprofiilisempi putteri, joka on suunniteltu eritoten putteridraiveihin ja lähestymisiin. Se tarjoaa erittäin luontevan gripin niin puteissa kuin draiveissa sekä rystyltä että kämmeneltä. Sen lentorata on miellyttävän suora ja vakaa myös kovissa nopeuksissa.

Soveltuvuus: Putit, lähestymiset, aloittelijoille, edistyneille ja kilpapelaajille.

 
Innova STAR Rhyno   2 1 0 3   

Tuuliset lyhyen ja keskipitkän etäisyyden heitot ovat Rhynon alaa. Sen varma grippi ja luotettava suorituskyky toimivat joka tilanteessa.

Rhyno on ylivakaa putteri, joka toimii myös tuulella. Sopii kovakätisille pelaajille, pysähtyy tehokkaasti ja löytää tiensä korille. Jokaisella pelaajalla pitää olla vastatuuliputteri. Toimii erittäin hyvin vakaana ja varmana draivausputterina edistyneillä pelaajilla.

Soveltuvuus: Putit, lähestymiset, edistyneille ja kilpapelaajille.

 
DiscMania D-line P1   2 3 0 0 Hyviä suoria puttereita muutama  
DiscMania D-line P2   2 3 0 1 Pari näitäkin hyvä olla  
DiscMania C-line FD   7 6 -1 1 Repussa on hyvä olla Pari Fairway kiekkoa   
Innova STAR Thunderbird   9 5 0 2 Thunderbird omaa perinteikkäät sukujuuret, sillä sen vakaus on hyvin verrattavissa maailman suosituimpaan väylädraiveri Teebirdiin, kun taas nopeus on entisen pituusheiton ME-kiekko Valkyrien luokkaa. Testiryhmämme mukaan tämä uutuus onkin lennoltaan kuin pitkälentoisempi Teebird, jolla on helppo muotoilla erilaisia linjoja ja sen loppufeidiin voi luottaa. Thunderbird on erittäin luotettava valinta tarkkoihin draiveihin myös hieman kovemmassakin tuulessa.  
Innova STAR Roadrunner   9 5 -4 1 Liukua ja pituutta. Roadrunner on yksi parhaista pituusdraivereista ylikääntyviin heittoihin. Toimii myös roller-kiekkona.

Roadrunner on tunnettu hyvästä liu’usta. Toimii kokeneemmilla pelaajilla rollereihin ja pitkiin hyzer-flip -heittoihin, vähemmän kokeneet voivat saada helposti lisäpituutta heittoihinsa hyvän liu’un ansiosta.

Soveltuvuus: Rollerit, pitkät draivit, aloittelijoille, edistyneille ja kilpapelaajille.

 
Innova STAR MAX   11 3 0 5 Max on nopea, äärimmäisen ylivakaa draiveri kaikkiin olosuhteisiin. Erinomainen vastatuuleen heitettäessä, “piikkihysseihin” sekä kämmenpuolen vetoihin.

STAR Max on virallisesti poistunut jo vuonna 2014 Innovan normaalituotannosta, mutta pieniä eriä tätä mahtavaa lihakoukkua saa edelleen paikotellen tilattua.

Max on nopea ja ylivakaa draiveri. Se on kuin nopeampi Firebird. Sopii loistavasti kämmenheittoihin, rystyheittäjille kiekko soveltuu s-heittoihin ja tiukkoihin hyzerheittoihin. Max on luotettava ja ennustettava myös tuulisissa olosuhteissa. Kiekko on suunniteltu kovakätisille pelaajille.

Soveltuvuus: Pitkät draivit, kämmenheitot, vastatuuleen, kilpapelaajille.

 

Muut kokeillut

Valmistaja Muovi Nimi Paino Kuva

Speed Glide Turn Fade

Nopeus Liito Vakaus Feidi

Kuvaus Muuta
West Side Pohjanpoika 180g   10 5 -1 2  Driver   
Discmania D-Line FD   7 6 -1 1  Fair   
Latitude64 Optoline Diamond   8 6 -3 1 Fair   
Westside Tursas 182g    5 5 -3 1 Mid  
Discmania Spring Ox   4 3 0 2 Mid  
Westside Tuonelan Joutsen   3 3 1 0  Putter