Select your language

Aten pukilta saaman Mustangin kasauskertomus.

\r\n

25.12.2013 klo 19.00 - 21.35

\r\n

Sarja on 1:24 Revell Shelby Mustang GT350 H, 07242. Se on vaikeustasoa 3/5, eli varmaan tehtävissä Aten kanssa. Hieman alkuun täytyy autella ja siellä täällä vaikeammissa kohdissa.

\r\n

Aluksi aloitimme Kasausohjeeseen tutustumisen. Emme kokona sitä lukeneet, mutta pääosin selailimme. Sitten rohkeasti tutustumaan osalevyihin. Suurin osa osista on valkoisia, yhtä krominväristä ja yhtä läpinäkyvää levyä lukuunottamatta. Lisäksi renkat on kovaa mustaa kumia? Selkeitä kokonaisuuksia oli pohjalevy, sisusta ja kori, jotka saivat jäädä sivummalle. Katselimme voimmeko aloittaa jollain kokonaisuudella, vai pitääkö heti alkaa maalaamaan. Päätimme siis että auto tulee jokatapauksessa maalatuksi, mutta tarkka värien määrä jäi vielä hieman hämärään. Ohjeen mukaan autoo tulisi 14 eri väriä ja mukana niistä oli neljä sekä sivellin ja liimapullo.

\r\n

Päätimme aloittaa katsomalla pääsemmekö ohjeen mukaan etenemään. Ensimmäinen liimaus tuntui helpolta ja sen päätimme kokeeksi tehdä. Krominvärisessä öljynpohjassa laitetiin kaksi valmista osaa pienen viilaiksen jälkeen yhteen. Seuraavassa ruudussa koneen yläkertaa laitetiin kasaan kaasuttimen, virranjakajan ja imusarjan muodossa. Tässä kohtaa totesimme että kaasutinta ja imusarjaa ei voida jättää valkoisiksi. Liimasimme virranjakajan imusarjaan koska niistä tulisi kuitenkin saman väriset. Koska emme halunneet jätää askartelua vielä päätimme etsiä seuraavat osat jotka voidaan liimata ja maalata sitetn kokonaiseuutena. Moottorin ja vaihdelatikon yhdistelmä oli sopiva harjoitusmaali, joten ne sitten nippuun. Samalla pystyimme jo hieman näkemään, miltä moottori tulee näyttämään, koska pystyimme mallaamaan öljypohjaa ja yläkertaa omille paikoilleen perusmoottorin kuivuttua.

\r\n

Enempää ei voitu edetä, koska maalaushommat pitää tehdä seuraavaksi. Siirryimme sitten karsimaan maalien määrää kymmenestä, johonkin inhimillisemmälle tasolle. Ongelmaksi tuli että muutamia tärkeitä värejä tulee ainoastaan muutamaan, 1 - 6 osaan ja tuntuu turhalta ostaan koko purkki vain muutaman jopa vain yhden osan takia. Laskimme siis väreittäin kaikki komponentit, jotka tullaan maalaamaan. Mukana on tietenkin värejä, kuten valkoinen, jota ei voi korvata muulla värillä.

\r\n

Värit jotka korvataan toisella:

\r\n

E = 91, korvataan C = 90
G = 94, korvataan A = 99
K = 381, korvataan B = 302
L = 730, korvataan M = 731

\r\n

Sarjan mukana tulleet värit:

\r\n

B = 302
D = 9
H = 7
J = Sekoite 302 + 378

\r\n

Ostetut:

\r\n

A = 99
F = 52
I = 31
N = 301
C = 90
M = 731

\r\n

Tarvittavat värit:

\r\n\r\n

Värisuunnitelman mukaan muutimme esimerkiksi ratin ruskeasta mustaksi, etuvilkut punaisiksi oranssien sijaan, sekä muutamia pienempiä värieroja läninnä tarmien ruostumaton teräs, alumiini ja harmaa välillä. Näin saimme hankittavien värien määrän tippumaan 11 => 6. Hankitaan siis ne, kun eteen sattuuvat.