Select your language

Koiran nimi ja sukupuoli
Ardal on Glen of Imaalinterrieri uros. Koko rekisteriin merkitty nimi on Glenrosedale Ardal Ridire Áin Rí, vapaasti suomennettuna Ardal, jalo ritarikuningas.Erisnimi Ardal tarkoittaa Iirin kielessä korkeaa uskollisuutta.

Koiran koti (voit kertoa vapaasti ketä perheeseen kuuluu, asuinympäristön..)
Ardalin juttuseurana ja koiran elämää opettamassa on Rosa-mamman edellisestä pentueesta isosisko Rós (Taramont Rós Rúadhan). Lisäksi perheeseen kuuluu palvelusväki eli me ihmiset. Ardal asuu omakotitalossa maaseudunrauhassa, missä on tilaa temmeltää sisällä ja ulkona. Lähistöllä on uimaranta ja vaihtelevaa lenkkeilymaastoa.

Minkälainen koira on luonteeltaan? Arka/rohkea/utelias/iloinen/vauhdikas jne…saat kertoa vapaasti kaiken mitä luonteesta mieleesi tulee
Ardal on luonteeltaan rohkea, iloinen, utelias ja tosi vauhdikas. Mutta ennen kaikkea suunnattoman kiltti ja ystävällinen. Ardal tulee toimeen kaikkien kanssa, niin koirien kuin ihmisystävien. Taloon pesiytyneet hiiretkin rakastetttiin kuoliaaksi. Ardal rakastaa ruokailua eli tässä asiassa poika on tullut äitiinsä Rosaan. Jos joku menee keittiöön, niin Ardalkin menee sinne, ihan vain varmuuden vuoksi. Ardalilla ei yleensä kauaa kestä, kun lautanen on tyhjä. Siskon annos kyllä kiinnostaisi, mutta kohteliaana poikana Ardal ei siihen koske.

Onko koiralla jotain tiettyjä tapoja? Esim. ennen/jälkeen ruoan, ennen/jälkeen lenkin, herättyään, nukkumaan mennessä jne..
Ardalin mieli puuhaa on glennaaminen (passaaminen), tätä Ardal tekee joka käänteessä. Lisäksi  aamupusut kuuluvat päivittäiseen ohjelmaan. Ardal  myös hamstraa itselleen kaikki annetut, luut, ym. makupalat jotka on saatavilla. Tosin välillä murinan ja pikkupainin päätteeksi isosisko ottaa omansa. Ardal kellahtaakin usein selälleen, niin leikkiessä, pitkän päivän päälle tervehtiessään kotiintulijoita, kuin myös nukkuakseen. Kuten Rós, Ardalkin pitää suunnattomasti autoilusta. Ardal tosin haluaa tietää mitä auton ulkopuolella tapahtuu, etnkin jos vauhti liiaksi hidastuu. Vaikkei Ardalilla olekaan lupa kiivetä penkille, usein sieltä löytyy kookkaat tassun jäljet tai jopa koko glennaava Ardal katselemassa ikkunasta ja komennellessa liian lähelle tulevia. Ardal toimii myös talomme ovikellona, välillä jopa hieman liian innokkaasti. Aina ei siis tarvitse kuin talon ohi kulkea kun Ardal jo ilmoittaa asiasta kuuluvalla ja matalalla haukahduksella.

Onko koira sosiaalinen? Miten suhtautuu muihin koiriin/ihmisiin?
Ardal on hyvin sosiaalinen ja suhtautuu kaikkiin hyvin ystävällisesti; Ihmisiin innokkaasti ja huomiota hakien ja toisiin koiriin leikkikaveria haluten.  Kaikki ihmiset ja etenkin lapset pitäisi päästä haistelemaan. Vielä ei ole esiintynyt ”aikuisen uroksen pätemisen tarvetta”  mutta Ardalhan on vasta 11 kk. 

Onko koira helppo koulutettava/innostettava?
Ardal on ollut helppo koulutettava, koska hän on perso nameille ja huomiolle. Eikä Ardal ole kovin itsepäinenkään. Ardal on luonnonlahjakkuus esim. näyttelytouhuille. Karva on varsin komea samoin muut mittasuhteet, eikä käyttäytymisessäkään ole mitään moitteita. Varsinaisesti Ardalille ei ole opetettu mitään temppuja eikä tottelevaisuutta. Ardal seuraa kuitenkin  hyvin peruskäskyjä ja yleensä saakin oikaisun vallattomuuteen sisareltaan, ei ihmiseltä.

Onko koira ahkera/laiska lenkkeilijä?
Ardal pitää metsässä kävelystä ja monesti ehdottaa omia polkujaan. Vedessä polskuttelu tuntuu olevan lempiharrastuksia, onhan ulkona viimepäivinä ollutkin hellelukemat. Maltti ei vielä riitä pidemmille retkille, vaan välillä kirsu hakeutuu vääriin paikkoihin seurauksella että metsäreissut jatkuvat käynnillä ELL-päivystykseen. Pikkuhiljaa Ardalista varmasti tulee hyvä, lämmin ja pehmoinen retkikaveri.

Onko teillä harrastuksia?

Harrastuksina Ardal on kokeillut uintia, verijälkeä ja näyttelyissäkin on käyty. Ollaan käyty sekä Mätsäreissä (Match show) että oikeissa koiranäyttelyissä.
Ardal osallistui ensimmäistä kertaa 9 kk iässä huhtikuussa järjestetyssä Lahden KV-näyttelyssä junioriluokkaan, jossa hän oli JUK1, PU3, SA, SERT. Ardal sai myös Royal Canin ROP Junior – rosetin. Näyttelykokemusta onkin kertynyt jo usean kehän verran, sillä samassa näyttelyssä Ardal osallistui myös siskolikkojen Hertan, Avan ja Murphyn kanssa kasvattajaluokkaan ja yllätyksellisesti Glenrosedale A-pentue oli paras kasvattajaryhmä!
 
Sana on vapaa! Voit kertoa jonkun hauskan tapauksen tai ihan mitä itse keksit

Kuvagalleria: